MEDAILOVÁ ŽATVA DŽUDISTOV V SEPTEMBRI

Od uvoľnenia opatrení sa v septembri s turnajmi roztrhlo vrece a naši džudisti absolvovali tak dohromady štyri turnaje. Dva medzinárodné turnaje v zahraničí a dva domáce majstrovské turnaje. Naši si viedli veľmi dobre, keď z každého turnaja dokázali priniesť medaile.
Prvý septembrový víkend sa konal turnaj v KRAKOVE (POL), kde sa vynikajúco darilo Jakubovi Bajtošovi, ktorý po piatich výhrach obsadil krásne 1.miesto. Natália Gažiová našla premožiteľku len vo finále a obsadila tak pekné 2.miesto. Rajko Maslač podal taktiež skvelý výkon a prehral o postup do finále, kde potom išiel bojovať o bronzovú medailu a po výhre si ju aj odniesol domov. Nagyová, Pecha, Bruna a Štefánik bojovali statočne, ale na medailové umiestnenia to nestačilo.
Ďalší víkend pokračovali turnajom v BRNE (CZE). Tu sa najviac darilo Jurajovi Jankovičovi, ktorý podľahol až vo finále poľskému reprezentantovi a skončil tak na peknom 2.mieste. Pecha Matej bojoval prvýkrát o hmotnostnú aj vekovú kategóriu vyššie, kde sa nestratil a po troch výhrach a dvoch prehrách obsadil krásne 5.miesto. Menej sa darilo Nagyovej, Štefánikovi, Brunovi a Berešíkovi, ktorí podali bojovné výkony, ale na dobré umiestnenia im chýbalo vyhrať viac zápasov.
Tretí víkend sa konali MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA DORASTENCOV A DORASTENIEK V MICHALOVCIACH. Tu sa veľmi dobre darilo našim dievčatám, keď Nagyová aj Gažiová získali titul Majsterky Slovenska vo svojich kategóriách! Chlapcom chýbalo kus šťastia v niektorých zápasoch, ale aj napriek tomu obsadili skvelé miesta. Vicemajstrami sa stali Jakub Bajtoš a Matej Pecha. Bronz si vybojoval Rajko Maslač. Berešík, Štefánik, Drábik a Gašparík sa taktiež snažili, ale napokon o medailové umiestnenia nebojovali.
Posledný septembrový víkend sa naši dvaja ešte len dorastenci zúčastnili aj MAJSTROVSTIEV SLOVENSKA JUNIOROV A JUNIORIEK V PEZINKU. Nina Nagyová sa stala vicemajsterkou vo svojej hmotnostnej kategórii a Timotej Štefánik obsadil bronzovú priečku! Všetkým gratulujeme a želáme veľa ďalších športových úspechov.

Fotogaléria