Slávia Kooperativa EUBA – Nové Mesto n.Váhom Finále SP 11.2.2024

Niké SuperFinále Slovenského pohára vo volejbale žien prinieslo až nečakane jasnú záležitosť. Volejbalistky Slávie Kooperativa EUBA zvíťazili nad Novým Mestom nad Váhom za 73 minút 3:0 a do klubovej vitríny získali šestnásty Slovenský pohár a druhý raz sa tešia z Trofeje Štefana Pipu.

Slávistky odštartovali lepšie, keď viedli 2:0 a po dvoch esách Kánovej bol stav 5:1. Keď Podhradská vzápätí dobre zaútočila, tréner Šujan si bral za stavu 1:6 z pohľadu jeho tímu prvý oddychový čas. Zo zaseknutého postavenia sa Novomešťanky dostali úspešným smečom Skopalovej 2:7. Druhý oddychový čas si bral tréner Nového Mesta za stavu 3:11. Po Kánovej smeči bolo 16:4 v prospech Slávie a jej hráčky si postupne budovali pohodlný náskok, ktorý zakončila esom na 25:8 práve Kánová.
Aj druhý set odštartovali lepšie slávistky, keď po dvoch úspešných blokoch viedli 2:0 a po ese Podhradskej už 5:2. Keď Kovalčíkova poslala útok do autu, tak si tréner Šujan bral oddychový čas za stavu 3:8 a druhý, keď bolo 6:14 z pohľadu Nového Mesta nad Váhom. Novomešťanky sa ale prebrali, keď im pomohlo dvojstriedanie Poláčikovej a Moníkovej, ktoré nahradili Skopalovú s Rešutíkovou a tréner Brečka bol donútený si vziať vôbec prvý oddychový čas v zápase za stavu 18:15 z pohľadu Slávie. Novomešťanky sa dotiahli v skóre na rozdiel dvoch bodov, keď prehrávali 17:19, ale slávistky im opäť odskočili na päť bodov - 17:22. Aj z tohto sa Podjavorinčanky vyhrabali, keď kouč Brečka bral druhý oddychový čas za stavu 23:21 v prospech jeho tímu. Potom sa ešte Šujanove zverenkyne dotiahli na rozdiel jedného bodu 23:24, keď odvrátili jeden setbal, ale druhý premenila nekompromisným smečom Matalíková a bolo 2:0 na sety pre Sláviu.
V treťom sete vyhrávali hráčky VK po prvý raz v zápase 1:0, ale aj tento set mali v rukách slávistky. Prvý oddychový čas bol za stavu 6:2 z ich pohľadu. Potom už držali opraty setu, ale aj zápasu pevne v rukách slávistky, ktoré napokon po úspešnom bloku Simony Slivkovej zápas uzavreli víťazstvom 3:0.

Niké SuperFinále Slovenského pohára – Nitra - nedeľa:
VK Nové Mesto nad Váhom – Slávia Kooperativa EUBA 0:3 (-8, -23, -11)

Jakub Brečka, tréner Slávia Kooperativa: “Nečakal som taký hladký priebeh zápasu a nechcem ho haniť. Nebolo to úplne jednoduché, aj keď výsledok hovorí za všetko. Od začiatku sme plnili do bodky všetko, na čo sme sa pripravovali. Vďaka tomu sme mali duel viacmenej pod kontrolou. Boli sme kvalitnejší a stabilnejší na servise. Keď nás chceli Novomešťanky zatlačiť podaním, tak robili chyby.”
Ema Magdinová, kapitánka Slávia Kooperativa: “Vedeli sme, že Nové Mesto má kvalitnú obranu, nasadenie a aj veľa fanúšikov, ktorí ich prišli do Nitry povzbudiť. Som spokojná, že to takto celkom hladko dopadlo. V druhom sete sme sa vytrápili, urobili sme chyby, ale mali sme ho vyhrať jednoznačnejšie a nie v koncovke. Boli sme lepšie na servise, Novomešťanky museli dohrávať z vysokých lôpt a tým pádom bola pre nás obrana jednoduchšia.”
Michaela Kánová, smečiarka Slávia Kooperativa: “Nové Mesto nebol ľahký súper. Bolo vidno, že sme boli koncentrované na tento zápas a začali sme ho veľmi dobre. Druhý set sme si pokazili takmer samé, ale našťastie sme ho dotiahli do víťazného konca a tretí set sme už mali pevne v rukách my. Na ihrisku som sa cítila výborne, som rada, že už môžem hrať naplno a teším sa na ďalšie zápasy.”

Fotogaléria