TIMOTEJ ŠTEFÁNIK získal 9. miesto na MAJSTROVSTVÁCH EURÓPY V DŽUDE

V dňoch 23.-25.06.2022 sa konali v Poreči (CRO) Majstrovstvá Európy dorastencov a dorasteniek v džude. Z našej školy sa nominovali dvaja žiaci a to Jakub Bajtoš a Timotej Štefánik. Prvý deň nastúpil na tatami JAKUB BAJTOŠ v hmotnostnej kategórii do 60kg proti súperovi z Moldavska. Vo veľmi vyrovnanom zápase sa nakoniec presadil pretekár z MDA a v poslednej minúte vyhral na ippon. Nášho Bajtoša ďalej nepotiahol a tak nemohol nastúpiť do ďalších bojov.
V sobotu na tatami nastúpil vo váhe do 90kg TIMOTEJ ŠTEFÁNIK. V prvom zápase proti pretekárovi z Čiernej hory bol rýchlejší a dôraznejší v nástupoch Štefánik a zvíťazil na dve wazari. V druhom zápase proti džudistovi z Ukrajiny sa Štefánikovi nepodarilo presadiť svoj úchop, čo využil súper a hodom na wazari a následným udržaním, tak prehral svoj druhý zápas. Ukrajinec ho však potiahol do opráv, kde mal Štefánik prvé kolo voľné a v druhom sa stretol s pretekárom z Francúzska. Napriek snahe sa však Štefánikovi nepodarilo poraziť FRA pretekára a prehral svoj druhý zápas v opravách. Celkovo tak skončil na peknom 9.mieste.
Gratulujeme a ďakujeme im za vzornú reprezentáciu školy, Slovenska a za bojovnosť, ktorú ukázali na takomto vrcholnom podujatí.

Fotogaléria