V dňoch 24.7.2022 - 30.2.7022 sa konal Európsky olympijský festival mládeže 2022 v Banskej Bystrici.

Náš tréner a študenti našej školy reprezentovali Slovenskú republiku  na  turnaji chlapcov v hádzanej. Menovite to boli hráči Mocko Juraj, Pacek Lukáš a trénerom slovenskej reprezentácie bol Martin Spuchlák. 

V turnaji chlapci obsadili konečné 7.miesto.

Výsledky zápasov:
Skupina:
SVK – Nemecko 17:40
SVK – Portugalsko 17:34
SVK – Slovinsko 20:29
Skupina o 5.-8.miesto:
SVK – Španielsko 19:37

O 7.miesto:
SVK – Slovinsko 23:22


Počas podujatia pôsobili ako dobrovoľníci naši žiaci športového manažmentu:
Sára Kujanová, Nela Nagyová, Lea Glosíková, Simona Macková a David Bruna.

Hodnotenie trénera Martina Spuchláka
Pre našich hráčov bolo toto športové podujatie konfrontáciou s najlepšími družstvami a hráčmi vo svojej kategórii na svete.

Chcem našim chalanom poďakovať za reprezentáciu Slovenskej republiky a našej školy, za ich prístup a bojovnosť v zápasoch. Pevne verím, že budú ďalej pracovať a trénovať tvrdšie, aby boli ešte úspešnejší a hlavne sa bavili hádzanou a športom. A chcem poďakovať aj dievčatám, ktoré reprezentovali našu školu ako dobrovoľníčky. Tu využili poznatky zo športového manažmentu a diplomacie a pomáhali pri organizácii turnaja hádzanej chlapcov vo Zvolene a odviedli kvalitnú prácu.

Na záver dodám, že nám bolo cťou a hrdosťou reprezentovať Slovenskú republiku a aj našu školu na tomto podujatí. Prajem tým, ktorí sa zúčastnili, aby si to zopakovali v budúcnosti na veľkej olympiáde a tým, ktorí nedostali túto príležitosť, aby o ňu bojovali naďalej vo svojich športoch.
My, učitelia a tréneri našej školy Vám na tejto ceste budeme a chceme pomáhať, aby ste aj vy mali možnosť dosiahnuť túto métu.

Fotogaléria