Žiacke družstvo Slávie UK Dráčik Bratislava získalo na MSR v Žiline titul

V dňoch 16. – 19. mája 2019 sa v Žiline konal záverečný turnaj MSR starších žiačok organizovaný domácim klubom Volley Academy Žilina. Na turnaji štartovalo osem najlepších družstiev, ktoré sa dokázali kvalifikovať cez dlhodobú základnú časť, resp. cez dodatkovú kvalifikáciu. Dve skupiny po štyri družstvá hrali každé s každým o postupové šance a nasadenie do semifinále turnaja. 

Po veľmi vydarenom vstupe do turnaja, kde hráčky Dráčika prvý krát počas aktuálnej sezóny porazili favoritky mestského konkurenta ŠŠK gymnázium Bilíková Bratislava sa začala úžasná jazda turnajom. Na finálovom turnaji v Žiline, si neskôr Slávistky poradili v skupine B s VK Spišská Nová Ves a neskôr s hráčkami MVK Stropkov. Prvé miesto v skupine zaručilo nasadenie do semifinále z prvého miesta a súboj proti MVK Snina, družstvu ktoré v kvalifikácii na MSR našlo jediné recept na hru našich dievčat. Semifinálový súboj sa však tentoraz niesol jasne v réžii Slávistiek a po výhre 3:0 na sety si zabezpečili postup do finále, v ktorom ich opäť čakali hráčky MVK Stropkov. Tie si vybojovali postup do finále cez družstvo ŠK Kúpele Brusno. Finále bolo bojovné a veľmi emotívne. Hráčky na obidvoch stranách predvádzali útočnú hru s veľmi peknými a bojovnými zákrokmi v poli. Slavistky najmä zásluhou dvoch z okraja útočiacich hráčok Emy Maťašovej a Alexandry Fričovej boli avšak efektívnejšie v útoku a pri najstabilnejšom príjme podania na turnaji tak nemala nahrávačka problém pre tieto dievčatá vytvárať optimálne situácie na zisk bodov. Po výhre 3:0 na sety vo finále sa tak dievčatá mohli tešiť z vytúženého zisku majstrovského titulu v tejto kategórii. Celkovo to bol pre klub Slávia UK Bratislava 4. majstrovský titul v tejto kategórii.

Najlepšie hráčky Jednotlivých družstiev:

Finále:          MVK Stropkov – Slávia UK Dráčik Bratislava 0:3 (-21, -11, -20)
o 3. miesto: ŠK Kúpele Brusno – MVK Snina 0:3 (-19, -13, -22)
o 5. miesto: VA Žilina – ŠŠK Bilíková Bratislava 3:2 (21, -14, 22, -15, 9)
o 7. miesto: VK Spišská Nová Ves – VK Schaeffler Skalica 3:1 (10, 17, -19, 21)

Konečné poradie:
1. Slávia UK Dráčik Bratislava
2. MVK Stropkov
3. MVK Snina
4. ŠK Kúpele Brusno
5. VA Žilina
6. ŠŠK Bilíková Bratislava
7. VK Spišská Nová Ves
8. VK Schaeffler Skalica

Odkaz na komplet výsledkový servis z turnaja:
http://www.volleynet.sk/article/5601ade16e2f924f247595da
Obrovskú zásluhu na výchove hráčok má aj naša Stredná športová škola a režim, ktorý umožňuje hráčkam absolvovať dvojfázový systematický tréning s dôrazom aj na školské povinnosti. Z aktuálnych študentiek športovej školy sa o titul zaslúžili nasledovné hráčky:

Ema Maťašová 1. B
Karolína Cibuľová Sekunda
Klára Bobáňová Sekunda

Tréner Športovej školy:
Michal Matušov - 2. asistent hlavného trénera žiačok

http://svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_tituly-v-kategorii-starsich-zi
https://www.instagram.com/stories/highlights/17970958561257671/

Zdroj: SVF, FOTO: Facebook

Fotogaléria